Igre na sreću Rijeka prometa

Igre na sreću Rijeka prometa

Kamatari i Rijeka promet rade vrlo slično. Ne znam tko je kome ukrao ideju, no profit je siguran. Kad nas kamatari zgrabe ne samo da nam uzmu stan nego nas natjeraju da im još i plaćamo najam ako u njemu hoćemo i dalje živjeti. Kad nas Rijeka promet zgrabi onda nam otmu javni prostor, proglase ga svojim i natjeraju nas da plaćamo ono što je nečiji otac desetljećima koristio besplatno.

Jedina je razlika što će nam kamatar kao podstanarima u vlastitom domu ipak garantirati mjesec dana života, dok nam Rijeka promet mjesečnom kartom garantira eventualno 50:50 posto šanse za pronalazak parkirnog mjesta. Tako se mi svrstavamo u jednu od vjerujem rijetkih država u kojima kad nešto kupiš, proizvod ne moraš nužno i dobiti.

parking

Susjed je najbolji policajac (Zohar Manor-Abel/flickr)

Nedavno sam i sama postala poraženi vlasnik mjesečne parking karte, zona Sjever, i to nakon što su nas počeli brutalno kažnjavati sa 700 kuna za parkiranje na svim plavo neoznačenim mjestima. Pritom 500 kuna ide Gradu Rijeci, a “pauku” 200 kuna. Međutim, auto nam ne odvoze. To bi, naime, trebala biti gesta humanosti prema stanarima, a zapravo je za firmu vrlo profitabilna metoda – zarađuješ a ne radiš. Meni se čini da je to utuživo, no nemam za odvjetnika.

Osvajanje tih slobodnih zona pred vlastitim domom nama vozačima bile su vježbaonice snalažljivosti, podvizi ravnopravnosti i trijumfi fortune. Svaku večer išli bi u osvajački pohod, dok susjedi nisu počeli vrebati iza zavjesa, čak i snimati naše trenutke sreće i prijavljivati ih komunalnim redarima. Naši su ih podvizi, naime, stavljali u neravnopravan položaj, jer oni su svoje parkiralište plaćali i nije ih briga što se Grad Rijeka do tada pretvarao da taj mali komadić prometnice nije zabranjena zona. Kakav zloba, kakva zavist, sitničari i zmijurine!

Bila sam u zabludi.

Postalo mi je to jasno na šalteru Rijeka prometa. Sreća što mjesečna karta košta samo 40 kuna, potamnjela je nakon opaske jedne djevojke: – To ti je bačen novac. Uvijek je sve zauzeto.

I evo, već mjeseca dana vozikam se svaku večer po kvartu. U krug. Tražim slobodne plave linije i trošim benzin. Uspijem ih naći svaki treći dan. Ali sad mi je jasno i zašto su karte tako jeftine. Rijeka promet zna da ljude možeš praviti kretenima samo do određene granice. Sad mi je jasna i ogorčenost susjeda. Zašto bi oni kružili gradom i k tome to morali plaćati, a mi slobodni vozači kružimo a ne plaćamo. Doduše, svi imamo tu sreću da auto ne moramo ostavljati u uskoj zoni oko naše kuće, jer usluga Rijeka prometa uključuje specijalno pravo parkiranja i na udaljenosti od 20 minuta hoda. Tako se brinu i o našem zdravlju, jer je pješačenje s pet kila vrećica iz dućana dobro za naš krvožilni sustav.

Ne znam koliko je sve to skupa po zakonu, nešto platiti a ne dobiti. Zakon o zaštiti potrošača primjerice kaže da ukoliko proizvod ima grešku ili nije u cijelosti isporučen možemo tražiti povrat novca, no uopće ne uzima u obzir situaciju relativnosti proizvoda. Nekad ga ima, nekad ga nema, slično nepostojanosti materije u kvantnoj fizici. To je valjda toliko apsurdno da nitko takvu situaciju nije predvidio. Pozvati se na to u Rijeka prometu nema smisla jer auto negdje parkirati moraš. No, ima nešto o čemu vrijedi razmisliti:

Nedopušteni utjecaj je iskorištavanje premoći u odnosu prema potrošaču i to uporabom pritiska, bez obzira na to jesu li pritom uporabljene sila ili prijetnja, na način kojim se u znatnoj mjeri ograničava sposobnost potrošača da donese odluku utemeljenu na potpunoj obavijesti (informiranu odluku).

Iskorištavanje premoći? Uporabljena sila ili prijetnja? Sve stoji. Ali natjeravati se s gospodarom naših života, lokalnom samoupravom, borba je titana protiv mrava, a kazna u visini jedne socijalne pomoći ravna prijetnji po život. Auto parkirati negdje moraš.

Jedino što se može napraviti je usvojiti lekciju iz uspješnog poslovanja i od kreditnih ureda i od Rijeka prometa. Prvi je uložio tek 20.000 kuna za registraciju firme, drugi u nešto plave boje. Uz mali ulog i nešto prijetnji ostvaruju se čuda, a zakon ti pritom ništa ne može.

 

2 Responses »

  1. Kao neplaćeni suradnik Rijeka prometa, mogu reći da je ovaj tekst pun neistinitih izjava i napadački je nastrojen prema ovoj odgovornoj tvrtki. Tako si npr. 12 puta navela riječ Rijeka promet, u ovako kratkom tekstu no to nije bitno. Kao novinarka i urednica novina, trebaš znati da novinari a pogotovo tvojih novina imaju velik broj besplatnih parkirnih karata. Također, zbog same konfiguracije terena i realnih uvjeta, ne može svaki stanar u određenim dijelovima grada parkirati direktno ispred svojeg stambenog objekta. Neistina je i da Rijeka promet ne ulaže u označavanje parkirnih prostora kao ni u redovno označavanje "plavih mjesta". Napominjem da naši djelatnici dobivaju velike pohvale od samih građana, tvrtka ima javna priznanja i imamo certifikat o uslužnosti.
    A moram komentirati tvoj stil pisanja, bez obzira na sve ovo, imaš zavidnu dozu profesionalnosti i ovaj "mladi" blog si dobro organizirala. Volio bih vidjeti još koji tvoj post.
    Btw, inače ne radim u ovoj tvrtki niti imam kakve veze s parkingom.

  2. Novinarski tekst ne smije biti tendenciozan i novinar će uvijek pitati drugu stranu, u ovom slučaju Rijeka promet, o problemu o kojem piše. No, smisao bloganja je da ljudi mogu govoriti o vlastitim iskustvima pa tako i ja kao građanin pišem ono što sam doživjela i to nema nikakve veze s tvrtkom u kojoj radim.

    Za besplatne parkinge svojih kolega ne znam, ali znam da ja imam parkirnu kartu jer živim blizu centra grada. Tekst ne napada uslužnost tvrtke i djelatnike Rijeka prometa koji su ljubazni, simpatični i profesionalni, već koncept prodaje. To je kao kad bi otišao u dućan kupiti kruh. Daš novce, a onda ti prodavačica kaže: "Nemate sreće, danas smo sve prodali". Meni to nije logično, a da ne govorim koliko mi svakodnevno traženje parkinga pojede živaca.

    Također, nigdje nisam napisala da Rijeka promet ne ulaže u označavanje parkirnih prostora. Ne znam na koje si druge neistinite izjave još mislio?

Leave a Reply